torstai 18. heinäkuuta 2019

Päivä 1

Lähtötilanne


Aiemmin työskentelin fyysisesti erittäin kuormittavassa hoitotyössä. Työpäivän jälkeen lihaksia pakotti, eikä kuntosalille todellakaan tehnyt mieli sen rääkin jälkeen. Reilu vuosi sitten siirryin hoitotyöstä toimistotyöhön, työhöni ei kuulu oikeastaan minkäänlaista fyysistä rasitetta. Istun näyttöpäätteellä valtaosan työpäivistäni. 

Tämä yhdistettynä kahvihuoneen  jatkuvasti pursuilevaan herkkupöytään ja seisovan pöydän lounasruokalaan, on saanut paino-ongelmani räjähtämään vuoden aikana. 

Normaalipainoni on ollut sellainen 52-58kg. Raskausaikana painoni oli korkeimmillaan 70,1kg, mutta melko pian synnytysten jälkeen paino on ollut taas normaali. 

Tänä aamuna puntari näytti 73,5kg. Pituutta minulla on 162cm. Jotain tartteis tehdä. 

Kuntoiluun ei tahdo löytyä aikaa hektisen arjen keskellä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio tuntui rääkkäykseltä. Alkoi olla jo keinoton olo. 

Hankin itselleni vastikään uuden puhelimen. Innostuin tutkimaan puhelimen Samsung Health-sovellusta. Sovellus tuntui näppärältä tavalta pitää kirjaa syömisistä ja liikkumisista. Pystyin myös asettamaan itselleni tavoitepainon, sovellus laski minulla sopivan kalorimäärän vuorokaudessa, jotta paino saavutettaisiin. 

Tästä innostuneenä kävin shoppailemassa ateriankorvikkeita ja Konjak-tabletteja. Helmasyntini on ateriarytmin epäsäännöllisyys. Kotiäiti-aikoina paino pysyi hyvin kurissa, kun ruokailin lasten kanssa aina samaan aikaan. Elämä oli hyvin rytmitettyä ja säännöllistä. Nykyisin aamupala ei tahdo maistua aamuisin, ja ensimmäisen kerran syön lounasaikaan. Päätin kokeilla, jos rytmittämällä näitä ateriakorvikkeita, voisin saada jotain aikaiseksi. 

Tässä siis matkan alku, ja katsotaan mihin sen vielä johtaa! Lupaan hieman kuvasaastetta ja strategisia mittoja myös matkan varrella! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Turhautumista ja ärtymistä Eilen käytiin miehen kanssa puolen tunnin lenkillä. Koska olen täysin rapakunnossa, otti lenkki todella kovi...